Blog

ExaGrid als Veeam Accelerated Data Mover

Moderne dataprotectie in een virtuele wereld: De kracht van Veeam en ExaGrid Veeam Accelerated Data Mover

Veeam is de marktleider op het gebied van dataprotectie in virtuele omgevingen. Veeam software is geschikt voor organisaties van elke omvang en biedt de functionaliteit die organisaties in staat stellen hun virtuele machines en data beschikbaar te houden.

ExaGrid is een scale-out back-up storage platform met eigenschappen die het ideaal maken om samen met Veeam software in te zetten. ExaGrid en Veeam vormen samen een snel, schaalbaar en kosteneffectieve oplossing die veel verder gaat dan andere disk gebaseerde back-up systemen. Doordat een ExaGrid appliance zelf de Veeam Data Mover functionaliteit aan boord heeft, kan er end-to-end gebruik worden gemaakt van het efficiënte Veeam protocol. Dit levert veel voordelen op in vergelijking met een generiek file-sharing protocol zoals CIFS.

ExaGrid systemen hebben een Landing Zone waar de laatst beschikbare full back-up in direct bruikbare vorm wordt opgeslagen. Dit betekent in de eerste plaats een zeer snel back-up en recovery proces, maar ook dat een met Veeam geback-upte VM of groep VMs direct vanaf een ExaGrid appliance opgestart kan worden.

De combinatie van de Landing Zone en de Veeam Data Mover functionaliteit in één appliance betekent ook dat Veeam Synthetische Full Backups efficiënt en snel verlopen, met een sterk verminderde belasting van de productieomgeving en het netwerk tot gevolg.

Nog meer voordelen:

  • Een gecombineerde deduplicatie ratio tot 10:1
  • Scale-out Grid architectuur voor schaalbaarheid zonder “forklift upgrades”
  • Back-up windows blijven gelijk terwijl de omgeving groeit
  • De ExaGrid Landing Zone werkt samen met Veeam’s SureBackup om verzekerd te zijn van een functionerende back-up
  • Automatische replicatie naar een DR locatie

NextStep24 heeft de kennis in huis om samen met de producten van ExaGrid en Veeam uw virtuele omgeving beschikbaar te houden.

Lees meer op deze pagina:

http://www.exagrid.com/exagrid-products/supported-data-backup-applications/veeam-backup/