Blog

Nimble Storage vernieuwt Hybrid Adaptive Flash lijn

Nimble zorgt voor verdubbeling van performance ten opzichte van de vorige generatie, tegen 40% lagere kosten.

Nimble Storage maakt bekent een refresh van de hybride Adaptive Flash modellen door te voeren. De CS-serie wordt vanaf nu ingevuld met de CS1000(H), CS3000, CS5000 en CS7000. De arrays kunnen prima dienst doen als primary array of als Disaster Recovery target voor een All-Flash array. De firmware is volledig uniform voor het totale Nimble Portfolio, zowel voor de All-Flash als Adaptive Flash range. Daarnaast komt deduplicatie zoals nu beschikbaar voor de All-Flash modellen ook beschikbaar voor de nieuwe CSx000 modellen, kosteloos, in de vorm van een firmware upgrade.

Performance

De toename in performance is indrukwekkend te noemen ten opzichte van de vorige generatie. De hardware maakt gebruik van nieuwe generatie processoren. Processoren worden maximaal benut door Nimble in de architectuur van de hybride arrays. Deze architectuur zorgt voor performance toename zonder uitbreiding van SSDs of HDDs. Workloads tot aan 230.000 IOPS worden gedekt met deze lijn. 

 

 

Kosten

Net zo indrukwekkend is reductie in kosten ten opzichte van de vorige generatie. De noodzaak voor een expansion shelf wordt verder gereduceerd door betere efficiëntie in hardware en software, zeker na de toepassing van deduplicatie.