> Risico's en maatregelen voor veilige gegevens in Microsoft Office 365

Wil je er zeker van zijn dat je gegevens veilig zijn in de cloud? Zelfs als je gebruik maakt van Microsoft Office 365, is het belangrijk om bewust te zijn van potentiële risico's. Hoewel Office 365 een hoge beschikbaarheid van je gegevens biedt, kunnen er situaties ontstaan waarin je gegevens in gevaar komen. Het is daarom essentieel dat je zelf maatregelen neemt om deze risico's aan te pakken. 

microsoft office 365

> RISICO'S VAN GEGEVENSCORRUPTIE EN ONBEOOGDE VERWIJDERING IN MICROSOFT OFFICE 365

Stel je bijvoorbeeld voor dat je gegevens corrupt raken en niet meer geopend kunnen worden. Dit kan leiden tot het verlies van belangrijke informatie die je bedrijfsvoering kan beïnvloeden. Ook bestaat het risico dat gegevens per ongeluk worden verwijderd en het standaard bewaarbeleid van Office 365 is verlopen. In zo'n geval is het lastig om je gegevens te herstellen, tenzij je zelf preventieve maatregelen hebt genomen. 

office 365 backup

> UITDAGINGEN BIJ HET VINDEN EN HERSTELLEN VAN VERPLAATSTE GEGEVENS IN MICROSOFT OFFICE 365

Een ander probleem dat vaak voorkomt, is wanneer gegevens worden verplaatst binnen Office 365 en daardoor moeilijk te vinden en te herstellen zijn. Dit kan gebeuren wanneer gegevens worden verplaatst naar verschillende locaties of wanneer ze worden overgedragen van het ene gebruikersaccount naar het andere. Als je geen geschikte oplossing hebt om deze gegevens te volgen en te beschermen, loop je het risico om waardevolle informatie permanent te verliezen. 

Icon cloud backup

> GEGEVENSVERLIES NA VERTREK MEDEWERKER IN OFFICE 365

Tot slot kan het gebeuren dat gegevens worden verwijderd nadat een medewerker uit dienst is gegaan. Als een medewerker het bedrijf verlaat, bestaat het risico dat belangrijke gegevens die aan zijn of haar account zijn gekoppeld verloren gaan, tenzij je passende maatregelen hebt genomen. 

CLOUD

> De oplossing

Gelukkig is er een oplossing die je helpt om deze problemen aan te pakken: Veeam Office 365 backup. Met deze tool kun je erop vertrouwen dat je gegevens beschermd zijn en toegankelijk blijven, zelfs na een incident. Het biedt je ook de mogelijkheid om eenvoudig Exchange, SharePoint, OneDrive en Teams-gegevens te archiveren, zodat je ze zo lang als je wilt kunt bewaren.

Door gebruik te maken van Veeam Office 365 backup behoud je de controle over je waardevolle gegevens en zorg je voor de continuïteit van je bedrijfsvoering. Je hoeft je geen zorgen te maken over gegevensverlies, corruptie of onbedoelde verwijderingen. Bovendien voldoe je met deze oplossing aan de privacywetgeving en kun je eenvoudig archiveren zonder de complexiteit die vaak gepaard gaat met Office 365.

Neem vandaag nog de controle over je gegevens en bescherm je bedrijf tegen onvoorziene gebeurtenissen. Kies voor Veeam Backup for Microsoft Office 365 en zorg ervoor dat je gegevens veilig en beschikbaar blijven in de cloud.

FAQ

Wat houdt de Office 365-back-upservice van NextStep24 precies in? 

De Office 365-back-upservice van NextStep24 biedt jou een professionele oplossing om jouw waardevolle Office 365-gegevens veilig te stellen. Met deze service maken ze regelmatig back-ups van verschillende gegevenstypen, zoals jouw e-mails, agenda's, contactpersonen, OneDrive-bestanden en SharePoint-sites. Hierdoor kun je eenvoudig herstellen naar een punt in de tijd waarop jouw gegevens nog intact waren in geval van gegevensverlies.

Welke voordelen biedt de Office 365-back-upservice van NextStep24 ten opzichtevan de
standaard back-upmogelijkheden van Microsoft?

De Office 365-back-upservice van NextStep24 gaat verder dan de beperkte back-upmogelijkheden die Microsoft biedt. Met hun service kun je specifieke gegevens selecteren, aangepaste bewaartermijnen instellen en herstelacties uitvoeren met minimale downtime. Ze bieden ook extra bescherming tegen kwaadwillige aanvallen, zoals ransomware, en gebruikersfouten. Zo heb je volledige gemoedsrust over jouw bedrijfsgegevens.

Hoe verloopt het herstelproces van gegevens met de Office 365-back-upservice van NextStep24? 

Als je gegevens wilt herstellen, kun je vertrouwen op de intuïtieve herstelopties van NextStep24. Met hun back-upservice kun je specifieke bestanden, mappen, e-mails of andere gegevenstypen selecteren die je wilt herstellen. Je kunt deze gegevens eenvoudig terugzetten naar jouw Office 365-omgeving met minimale inspanning en tijdverlies. NextStep24 biedt ook ondersteuning en begeleiding tijdens het herstelproces om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig worden hersteld.

Hoe kan ik gebruikmaken van de Office 365-back-upservice van NextStep24? 

Om gebruik te maken van de Office 365-back-upservice van NextStep24 kan je contact met ons opnemen via hun website. Ze zullen je voorzien van meer informatie over hun diensten en een offerte op maat aanbieden op basis van jouw specifieke behoeften. Het team van NextStep24 zal je begeleiden bij de implementatie van de back-upservice en ervoor zorgen dat jouw Office 365-gegevens effectief en veilig worden beschermd.

> Kom in contact!

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op! 

> Contact

NextStep24
Overschieseweg 306
3112 NC Schiedam

Tel: +31 (0)10 3007890
E-mail: info@nextstep24.nl