Disaster Recovery & Cross-Hypervisor Conversie

Virtualisatie overheerst inmiddels in elk moderne IT-omgeving en brengt zowel grote als kleine bedrijven oneindig veel mogelijkheden en flexibiliteit. Echter hebben veel verouderde “legacy” oplossingen, zoals array gebaseerde replicatie en traditionele storage systemen, moeite om de nieuwste technologische ontwikkelingen bij te houden. Dit resulteert in performance bottlenecks, onnodige extra kosten aan hardware en software en vooral ook: extra complexiteit.

Zerto: Replicatie en DR zoals u het wilt

De software oplossing van Zerto zorgt voor zeer efficiënte datareplicatie in een virtuele omgeving. Disaster recovery is doorgaans complex en implementatie is kostbaar. Zerto maakt hier een einde aan met een slimme maar toch simpele softwarematige oplossing die bovendien volledig onafhankelijk is van het onderliggende storage platform. Zerto is per VM af te nemen met een minimum van 15 VMs als initiële omgeving. 

Zerto speelt in op de trend die wijst naar verschuiving van datareplicatie oplossingen vanaf de storage laag richting de applicatie laag, vanuit de software. Dit levert vereenvoudiging, uniformiteit en een betere aansluiting op de vereisten van de (applicatie)omgeving. Met de Zerto software kunnen SLA’s zeer specifiek worden afgestemd op de applicaties.

Uniformiteit en flexibiliteit

De laatste versie van de Zerto software biedt een uniforme manier van replicatie management in virtuele omgevingen, ongeacht of deze omgevingen geïmplementeerd zijn op basis van Microsoft Hyper-V of VMware vSphere. Zo wordt de oplossing niet alleen hardware onafhankelijk maar zelfs ook Hypervisor onafhankelijk. Replicatie van VMware vSphere naar Microsoft Hyper-V en vice versa behoort nu tot de mogelijkheden. Automatische conversie van virtuele machines tijdens het replicatie proces behoort tot die slimme features waar een storage array vendor volgens ons alleen maar jaloers op kan zijn!

Failover planning en testen

Met Zerto is het heel eenvoudig om Disaster Recovery plannen af te stemmen op de vereisten van de omgeving. Zo is aan te geven welke machines in welke volgorde en met welke prioriteit moeten worden opgestart in het geval van een calamiteit. Wanneer dit nodig is, kan dit plan met één druk op de knop in werking worden gesteld. Testen van Failover plannen is uit te voeren geheel zonder verstoring van de productieomgeving en zelfs terwijl de replicatie normaal doorgaat. 

Disaster Recovery as a Service (DRaaS)

Zerto biedt eveneens mogelijkheden om Disaster Recovery vanuit de Cloud af te nemen, via Amazon (EC2 en S3) of Azure en gespecialiseerde DRaaS providers. In Nederland bevinden zich een aantal providers die Zerto inzetten als onderdeel van een DRaaS oplossing. NextStep24 biedt deze dienst, waarbij wij alle kennis en kunde in huis hebben om u te helpen uw omgeving beschikbaar te houden, ongeacht wat er gebeurt.

VM Conversie

Zerto is in staat om on-the-fly VMs te converteren tussen bijvoorbeeld VMware en Hyper-V of Amazon/Azure. Speciaal voor migratie tussen de verschillende door Zerto ondersteunde platforms zijn (tijdelijke) Zerto migratie licenties verkrijgbaar. Zo wordt veel complexiteit bij migraties weggenomen.

Voordelen

Belangrijke voordelen van Zerto op een rijtje:
•    Volledig onafhankelijk van de hardware en hypervisor
•    Af te nemen per VM
•    Werkt met eigen DR omgeving of via Cloud providers (DRaaS)
•    Neemt een groot gedeelte van de complexiteit van Disaster Recovery weg
•    RTO en RPO af te stemmen per applicatie
•    Hypervisor of Cloud migratie mogelijk met speciale tijdelijke licenties

Download hier de Nederlandse Zerto disaster recovery guide voor een uitgebreide beschrijving van de oplossing en mogelijkheden.

 Benieuwd hoe wij dit voor uw bedrijf aanpakken? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. We vertellen u graag meer.

Prijsindicatie

Zerto Virtual Replication software is verkrijgbaar vanaf ca. € 660,- per VM. Neem contact met ons op voor een op uw situatie afgestemde offerte.

Andere Ik wil eenvoudige...

 • Shared storage - Nimble Storage

  HPE Nimble Storage heeft de allereerste voor flash geoptimaliseerde storage ontworpen die volledig gericht is op maximale efficiëntie. HPE Nimble Storage-oplossingen maken gebruik van de uitzonderlijke snelheid van flash (all-flash array) en integreren optioneel met gunstig geprijsde high-capacity harde schijven (adaptive flash-platform). Daardoor zijn ze ideaal om data voor al uw kritische applicaties op te slaan en te beschermen.

 • Backup buiten de deur

  NextStep24 en Veeam bieden u alle functionele voordelen met betrekking tot ”het buiten de deur zetten van uw back-up” maar met een aantal unieke, “belangrijke”, toevoegingen die u bij andere oplossingen niet aantreft.

Bent u op zoek naar een maatwerk oplossing of wilt u meer weten?

Neem contact op met een van onze adviseurs
Of maak een afspraak

Onze

Partners

 • Nimble storage
 • Veeam
 • Zerto
 • ExaGrid
 • Dell
 • VMware
 • Brocade
 • Hewlett Packard Enterprise