Nimble storage

Nimble storage

Nimble Storage is een innovatieve fabrikant van Hybride en All-Flash storage systemen, geschikt voor elke omgeving.

Nimble Storage

Nimble Storage is een innovatieve fabrikant van Hybride en All-Flash storage systemen, geschikt voor elke omgeving. In de zeer competitieve storage markt heeft Nimble de afgelopen jaren bewezen veel waarde toe te voegen, solide en innovatieve producten te kunnen ontwikkelen en bijzonder goed naar haar klanten te luisteren. Dit heeft er in geresulteerd dat Nimble Storage vanaf oktober 2015 een plaats heeft veroverd in het “Leaders” quadrant van Gartner. Daarmee is Nimble de jongste storage fabrikant die deze prestigieuze mijlpaal heeft bereikt.

Nimle Storage ontwikkelt storage oplossingen die hoge prestaties bieden, schaalbaar en bijzonder eenvoudig in het beheer zijn. Door de unieke architectuur op basis van de CASL (Cache Accelerated Sequential Layout) technologie kunnen Nimble systemen alle mogelijke applicaties aan. Door de CASL technologie blijven Nimble systemen compact en passend binnen het budget, terwijl prestaties, eenvoud van beheer en betrouwbaarheid op een eenzaam niveau staan.

Producten en technologie

Nimble Storage heeft twee verschillende, onderling te combineren, storage productlijnen:

Hybride systemen (CS series)

De Nimble CS series zijn hybride systemen voorzien van Flash en mechanische disks. Deze systemen bieden een zeer goed prestatie niveau en een uitstekende capaciteit en schaalbaarheid, tegen een aantrekkelijke investering. Deze hybride systemen zijn leverbaar in een aantal varianten en zijn geschikt voor kleine tot zeer grote omgevingen.

All-Flash systemen (AF series)

De Nimble AF series zijn All-Flash storage systemen, geoptimaliseerd voor omgevingen die zeer hoge prestaties nodig hebben. De AF series bieden zeer efficiënte opslagcapaciteit door het toepassen van deduplicatie. Door de unieke architectuur bieden ook de Nimble AF series zeer veel waarde tegen een aantrekkelijke investering.

Zowel de Hybride Nimble CS als de All-Flash AF systemen bieden een Scale-to-fit architectuur waardoor altijd een op de omgeving afgestemd prestatieniveau en capaciteit beschikbaar zijn. Nimble Scale-to-Fit Meerdere Nimble CS en AF systemen kunnen hierbij worden samengevoegd in één omgeving en als eenheid worden beheerd.

Nimble systemen kunnen in elke storage omgeving worden toegepast en bieden vele mogelijkheden die allen zijn inbegrepen bij de aanschaf van een systeem. Nimble Storage maakt gebruik van Nimble InfoSight, een cloud-ondersteunde dienst waarmee continu inzicht wordt verkregen in de status van uw Nimble systemen en de performance van uw applicaties. Eventuele problemen worden pro-actief gesignaleerd. De InfoSight dienst is een belangrijke reden voor het zeer hoge niveau van klanttevredenheid bij Nimble Storage gebruikers.

Waarom kiezen voor Nimble Storage?

Voor u als klant betekent het kiezen voor Nimble Storage:

  • Vereenvoudiging van het beheer van uw storage & IT omgeving
  • Optimale, pro-actieve ondersteuning
  • Een storage concept dat meegroeit met de omgeving, zonder grote tussentijdse investeringen
  • Krachtige oplossingen die gebruik maken van innovatieve technologie om de kosten van uw omgeving te verlagen en prestaties te verhogen
  • Compacte systemen met laag stroomverbruik, voor een geminimaliseerde "datacenter footprint".

NextStep24 en Nimble

NextStep24 heeft al sinds haar oprichting gekozen voor de technologie van Nimble Storage. De filosofie van Nimble sluit zeer goed aan bij de visie van NextStep24: Gebruik maken van nieuwe technologie om de kwaliteit van IT omgevingen te verhogen, zónder de kosten te verhogen.

NextStep24 heeft de kennis in huis om de juiste Nimble systemen optimaal in uw omgeving in te passen. Wij kunnen voor u een vrijblijvende Proof of Concept inrichten waarmee u in uw eigen omgeving kennis kunt maken met de kracht en eenvoud van Nimble Storage.

Bekijk de video: The Power of One