Zerto

Zerto

Zerto is een producent van software die hoge beschikbaarheid voor datacenter applicaties kan realiseren.

Zerto Software Defined Disaster Recovery

Zerto is een producent van software die hoge beschikbaarheid voor datacenter applicaties kan realiseren. Zerto is hiermee al vele jaren lang de marktleider en heeft door de hoge kwaliteit en functionaliteit van haar software al een groot aantal prijzen in de wacht gesleept.

NextStep24 heeft deze fabrikant van innovatieve software geselecteerd omdat het onze klanten veel meerwaarde biedt en het een toekomst-vaste investering biedt. NextStep24 heeft alle kennis in huis om u te adviseren op het gebied van uitwijkmogelijkheden op basis van Zerto, deze als totaaloplossing te leveren en te implementeren en u te voorzien van ondersteuning.

Unieke voordelen van Zerto software

Zerto biedt veel voordelen ten opzichte van “traditionele” manieren om hoge beschikbaarheid voor een datacenter te realiseren, waaronder:

  • Eenvoudig in te richten en te beheren; er zijn geen “agents” nodig op applicatieservers en er hoeft geen complexe storage-gebaseerde replicatie te worden ingericht. Zerto stelt weinig eisen aan een omgeving en wordt vanuit één plek beheerd.
  • Fabrikant-onafhankelijk; Zerto werkt samen met de meeste virtualisatiesoftware en is zo op een eenvoudige manier in staat om complexe, multi-vendor, omgevingen te beschermen. Zerto werkt samen met elk merk en type storage.
  • Geschikt voor de meest veeleisende applicaties; Zerto biedt een zeer hoog niveau van beschikbaarheid dat alle bestaande technologieën evenaart. Uw krijgt volledige controle over de replicatie van uw applicaties en gegevens en heeft deze na een calamiteit weer snel beschikbaar. Zo kunt u ook uw meest kritieke applicaties toevertrouwen aan Zerto.
  • Tijd- en Kostenbesparend; Zerto is software en biedt daarom het voordeel dat het kan worden hergebruikt, zelfs als de onderliggende hardware wordt vervangen. Door het toepassen van Zerto kan veel kostbare en complexe hardware en software komen te vervallen die in traditionele omgevingen nodig was om hoge beschikbaarheid te bereiken. Door het licentiemodel op basis van het aantal Virtuele Machines is het alleen nodig om licenties aan te schaffen voor uw belangrijke applicaties.

Migratie met behulp van Zerto

Zerto software is in staat om grote hoeveelheden virtuele machines probleemloos en in zeer korte tijd te migreren tussen Hypervisor platforms (bijvoorbeeld tussen Microsoft Hyper-V en VMware of omgekeerd). Dit betekent een enorme besparing in tijd en de kosten die hiermee gemoeid zijn. Uw virtuele machines wordt gecontroleerd en volgens uw eigen wensen gemigreerd naar het nieuwe hypervisor platform.

Zerto biedt een speciaal tijdelijk licentiemodel dat u tegen een interessante investering de mogelijkheid biedt om uw migratie voor te bereiden en uit te voeren.

Ondersteuning voor Cloud diensten

Zerto biedt ondersteuning voor het gebruik van cloud-diensten. Zerto stelt u in staat om gebruik te maken van een Disaster Recovery as a Service (DRaaS) dienst, zonder veel van de nadelen die hier vaak mee gepaard gaan.

Zerto biedt out-of-the-box de mogelijkheid om een zeer hoog niveau van beschikbaarheid en dienstverlening te bieden, terwijl tegelijkertijd van de voordelen van Cloud, zoals snelle schaalbaarheid, overzichtelijke kosten (OPEX) en uitbesteding van beheer, geprofiteerd kan worden.

Voor Cloud providers biedt Zerto de mogelijkheid om een multi-tenant DRaaS dienst met hoge kwaliteit aan haar klanten aan de bieden. NextStep24 biedt in samenwerking met Nederlandse Cloud partners deze DRaaS dienst aan.