IT continuiteit in jouw productiebedrijf

IT continuïteit in jouw productiebedrijf

27 september 2023

Noodgevallen respecteren geen kantooruren. Wat als jouw IT-systeem plotseling uitvalt? Tegenwoordig lijkt alles vanzelfsprekend; met een simpele klik heb je toegang tot allerlei informatie. Planning, voorraad, klantgegevens en alle productiegerelateerde info zijn altijd binnen handbereik. Maar wat als jouw IT-systeem niet meer naar behoren werkt? Zullen de cruciale processen dan blijven draaien?

jouw IT-systeem IN kaart brengen

Het is van groot belang om afhankelijkheid van jouw IT-systeem goed in kaart te brengen. Bij jouw productiebedrijf staat continuïteit voorop. Als jouw bedrijf volledig leunt op dit systeem, kunnen onverwachte problemen en verstoringen optreden tijdens noodsituaties. Het is essentieel om te weten hoe betrouwbaar jouw huidige systeem is, hoe je een solide back-up kunt creëren en welke stappen je moet ondernemen bij calamiteiten. Dit alles zorgt ervoor dat jouw productiebedrijf snel weer online is na een storing.

BETROUWBAAR?

Binnen productiebedrijven zijn vrijwel alle machines verbonden met het IT-netwerk van de organisatie. Digitalisering versnelt productieprocessen, verhoogt efficiëntie en resulteert uiteindelijk in meer output. Een betrouwbare, goed georganiseerde IT-omgeving is daarbij van onschatbare waarde. Deze omgeving bepaalt jouw bedrijfscontinuïteit. Het is van cruciaal belang dat deze omgeving up-to-date is, voldoet aan de bedrijfseisen en zo is opgezet dat verstoringen minimale invloed hebben op het gehele productieproces.

bedrijfscontinuïteit 

Binnen jouw organisatie worden verschillende softwarepakketten gebruikt, zoals ERP, CMS, PIM en Office 365. Voor bedrijfscontinuïteit is het cruciaal dat deze systemen met elkaar zijn verbonden, zodat iedereen in een gecentraliseerd systeem werkt. Zo blijft de data altijd real-time en op elk moment beschikbaar, ongeacht de afdeling of de locatie van de medewerker. Dit geldt zelfs als jouw bedrijf meerdere vestigingen heeft.

regelmatige updates

Niet alleen het opzetten van een IT-omgeving is belangrijk, maar ook het onderhouden ervan is van groot belang. Verouderde software en overbelaste servers moeten absoluut worden vermeden. Het monitoren van de omgeving en regelmatige updates uitvoeren zijn cruciale taken. Uiteraard is dit een uitdaging, omdat je updates moet uitvoeren zonder de productie stil te leggen.

NextStep24 en jouw IT omgeving

Elk productiebedrijf heeft een unieke IT-omgeving. Het is belangrijk om een overzicht te maken van de productieprocessen, systemen, wensen en behoeften. Samen kunnen we bekijken wat er binnen jouw organisatie nodig is om een betrouwbare IT-omgeving te creëren en te onderhouden. Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

© NextStep24 B.V.

> Kom in contact!

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op! 

> Contact

NextStep24
Overschieseweg 306
3112 NC Schiedam

Tel: +31 (0)10 3007890
E-mail: info@nextstep24.nl

Webdesign: Online Beeldvorming