OpenAI Lanceert Nieuw AI-Model GPT-4o

OpenAI Lanceert Nieuw AI-Model GPT-4o

15 mei 2024

OpenAI heeft tijdens zijn Spring Update het nieuwe AI-model GPT-4o gepresenteerd. Dit model is volgens OpenAI twee keer zo snel als GPT-4 Turbo en zal binnenkort voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Verbeterde Mogelijkheden voor Tekst, Beeld en Audio

Het GPT-4o-model biedt verbeterde mogelijkheden voor tekst, beeld en audio. Waar eerdere GPT-4-modellen alleen toegankelijk waren voor betalende gebruikers, zal GPT-4o 'binnen enkele weken' gratis beschikbaar zijn voor iedereen. Betalende gebruikers profiteren echter van vijf keer hogere limieten. De 'o' in GPT-4o staat voor Omni, wat de veelzijdigheid van het model benadrukt.

Native Multimodaal en Kostenefficiënt

Volgens OpenAI-ceo Sam Altman is het model 'native multimodaal', wat betekent dat het spraak, tekst en beeldopdrachten kan begrijpen. GPT-4o komt ook beschikbaar via de API en is de helft goedkoper dan GPT-4 Turbo, terwijl het vijf keer hogere limieten ondersteunt.

Verbeterde Voice Mode voor ChatGPT

GPT-4o brengt ook verbeteringen aan de Voice Mode van ChatGPT, waardoor de chatbot nog beter als slimme assistent kan fungeren. Het model kan in 'real time' reageren op gebruikersvragen, met een gemiddelde reactietijd van 320 milliseconden. Dit is vergelijkbaar met de menselijke reactietijd, terwijl GPT-4 nog gemiddeld 2,8 seconden nodig had om te reageren.

Emotieherkenning en Stemgeneratie

Tijdens de livepresentatie werd gedemonstreerd dat GPT-4o emoties in de stem van de gebruiker kan herkennen en zelf stemmen kan genereren in verschillende emotionele stijlen. Deze verbeterde stemervaring zal volgende maand beschikbaar komen voor Plus-gebruikers.

ChatGPT Nu Beschikbaar voor macOS

Naast GPT-4o lanceert OpenAI een desktopversie van ChatGPT. Deze desktopapp, met een vernieuwde gebruikersinterface die de navigatie en toegankelijkheid moet verbeteren, is beschikbaar voor zowel gratis als betalende gebruikers.

Voorlopig is de app alleen beschikbaar op macOS, met een Windows-versie die 'later dit jaar' wordt verwacht. ChatGPT was al eerder beschikbaar als app voor iOS en Android.

© NextStep24 B.V.

> Kom in contact!

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op! 

> Contact

NextStep24
Overschieseweg 306
3112 NC Schiedam

Tel: +31 (0)10 3007890
E-mail: info@nextstep24.nl

Webdesign: Online Beeldvorming