Blogs (11)

Roel legt uit: Verbeter je Office 365 Backup met NextStep24

26 maart 2024

In een tijd waarin bedrijven steeds meer afhankelijk worden van cloudgebaseerde oplossingen zoals Office 365, blijft er vaak verwarring bestaan over de mate van bescherming die deze platforms bieden voor bedrijfsgegevens. In deze blog willen we dieper ingaan op het belang van een betrouwbare back-upstrategie voor Office 365-gegevens.

Kun Je Volledig Vertrouwen op Office 365 Uit de Cloud?

Je zou kunnen denken dat al je gegevens die je in de cloud opslaat automatisch veilig zijn. Maar helaas geldt dat niet voor alle services, inclusief Office 365. Hoewel Microsoft een hoge beschikbaarheid belooft, zijn er toch risico's waar je rekening mee moet houden. Het gebruik van cloudservices brengt een gedeelde verantwoordelijkheid met zich mee. Hoewel de leverancier zorgt voor de infrastructuur, ben jij als gebruiker verantwoordelijk voor de bescherming van je gegevens.

Hoe Zit Het met Office 365's Ingebouwde Back-upfunctionaliteit?

Microsoft biedt enkele voorzieningen, maar deze werken niet zoals traditionele back-upoplossingen. Ja, Microsoft maakt regelmatig back-ups van je gegevens, maar dit is vooral gericht op het handhaven van de servicebeschikbaarheid, niet op het beschermen van je gegevens tegen verlies.

Welke Back-upvoorzieningen Heeft Office 365?

Er zijn verschillende back-upvoorzieningen in Office 365, zoals het Microsoft-back-upproces, het recycle bin-proces, retentiebeleid en versiebeheer. Recycle bin slaat bijvoorbeeld verwijderde gegevens maar tijdelijk op, deze worden uiteindelijk definitief verwijderd na respectievelijk 30 of 93 dagen, afhankelijk van het type gegevens. Maar elk van deze methoden heeft zijn beperkingen. Het Microsoft-back-upproces bijvoorbeeld omvat regelmatige back-ups, maar het herstellen van gegevens kan lang duren en is niet kosteloos.

Waarom Kun Je Niet Zonder Externe Back-upoplossing?

Office 365 biedt geen volledige bescherming tegen bedreigingen zoals ransomware. Het ontbreken van bulk point-in-time herstelopties maakt het moeilijk om efficiënt te reageren op dergelijke aanvallen. Daarom is een externe back-upoplossing essentieel om je gegevens veilig te stellen en je bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

NextStep24, Jouw Partner in Back-upstrategieën voor Office 365

Het kiezen van de juiste back-upstrategie voor Office 365 kan een uitdaging zijn. Je wilt er zeker van zijn dat je gegevens veilig zijn, ongeacht wat er gebeurt. NextStep24 begrijpt de complexiteit van gegevensbeveiliging en biedt een oplossing die jouw Office 365-gegevens veilig stelt, aangedreven door AFI.

Onze Office 365 Backup-oplossing, aangedreven door AFI, is ontworpen om jou gemoedsrust te geven. We werken nauw met jou samen om je behoeften te begrijpen en een op maat gemaakte back-upstrategie te ontwikkelen die past bij jouw bedrijf. Of het nu gaat om het beschermen van gevoelige bedrijfsgegevens, het waarborgen van naleving van regelgeving of het beschermen tegen ransomware-aanvallen, wij hebben de expertise en de middelen om je te helpen.

Met onze oplossing kun je erop vertrouwen dat je gegevens veilig zijn, ongeacht de omstandigheden. We bieden niet alleen back-upfunctionaliteit, maar ook herstelmogelijkheden op maat, zodat je snel weer operationeel kunt zijn na een incident. Bovendien bieden we continue monitoring en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je back-upstrategie altijd up-to-date en effectief blijft.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe NextStep24 jou kan helpen bij het beschermen van je waardevolle Office 365-gegevens. Met NextStep24 aan je zijde kun je met vertrouwen de  toekomst tegemoet zien, wetende dat je gegevens in goede handen zijn.

© NextStep24 B.V.

> Kom in contact!

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op! 

> Contact

NextStep24
Overschieseweg 306
3112 NC Schiedam

Tel: +31 (0)10 3007890
E-mail: info@nextstep24.nl