Wat is ransomware en back up zo belangrijk

Wat is Ransomware? En waarom Back-up zo belangrijk is voor uw bedrijf?

19 april 2023

Bescherm uw bedrijfsgegevens tegen ransomware met een sterke back-upstrategie. Ontdek de voordelen en belangrijke tips om uw gegevens veilig te houden. Neem contact op met NextStep24 voor hulp bij beveiligingsmaatregelen en backupoplossingen.

Als eigenaar van een bedrijf is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw bedrijf optimaal draait. Uw bedrijfsgegevens zijn een van de belangrijkste aspecten van uw bedrijf, en het is essentieel dat u ze goed beschermt. Ransomware is een van de grootste bedreigingen voor bedrijfsgegevens, en het kan verwoestende gevolgen hebben als u geen goede back-upstrategie hebt.

Wat is Ransomware?

Ransomware is een type malware dat uw bedrijfsgegevens versleutelt en eist dat u losgeld betaalt om deze terug te krijgen. Het kan zich verspreiden via e-mailbijlagen, kwaadaardige websites en andere onveilige bronnen. Als uw bedrijf getroffen wordt door ransomware, kan het leiden tot het verlies van uw bedrijfsgegevens, waardoor u niet in staat bent om uw bedrijfsactiviteiten voort te zetten en u uiteindelijk in financiële problemen komt.

Hoe kan back-up uw bedrijf beschermen?

Een goede backupstrategie kan uw bedrijf beschermen tegen ransomware en andere bedreigingen voor uw bedrijfsgegevens. Door regelmatig back-ups te maken van uw gegevens en deze op te slaan op een veilige externe locatie, kunt u uw gegevens herstellen in het geval van een inbreuk of een systeemfout. Dit betekent dat u niet hoeft te betalen voor het losgeld en dat u snel weer aan de slag kunt gaan met uw bedrijfsactiviteiten.

Wat zijn de voordelen van een goede back-upstrategie?

  • Een goede back-upstrategie biedt verschillende voordelen voor uw bedrijf. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:
  • Uw bedrijfsgegevens zijn veilig: Door regelmatig back-ups te maken en deze op een veilige externe locatie op te slaan, kunt u er zeker van zijn dat uw bedrijfsgegevens veilig zijn, zelfs als uw systemen worden gehackt.
  • U hoeft geen losgeld te betalen: Als uw bedrijf getroffen wordt door ransomware, hoeft u geen losgeld te betalen omdat u uw gegevens eenvoudig kunt herstellen met behulp van uw back-ups.
  • Uw bedrijfsactiviteiten worden niet verstoord: Door een goede back-upstrategie te implementeren, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijfsactiviteiten niet worden verstoord door een inbreuk of een systeemfout.
  • U kunt snel weer aan de slag: Als u uw gegevens snel kunt herstellen met behulp van uw back-ups, kunt u snel weer aan de slag gaan met uw bedrijfsactiviteiten en de schade beperken.

Belangrijke back-up tips:

NextStep24 heeft een sterke samenwerking met  Veeam, een van onze wereldwijde technologiepartners op het gebied van backup & recovery. Veeam heeft de 3-2-1-1-0 gouden regel voor backups in het leven geroepen waar wij van harte achter staan. Deze regel helpt bedrijven om een robuuste back-upstrategie te ontwikkelen:

  • Zorg voor ten minste 3 gegevenskopieën
  • Bewaar gegevens op tenminste 2 verschillende typen opslag
  • Bewaar minimaal 1 gegevenskopie op een externe locatie
  • Zorg dat minimaal 1 kopie immutable en/of air gapped is
  • Zorg voor 0 fouten bij de recovery van backup-gegevens door backups altijd te controleren.

Het is van cruciaal belang om een back-upstrategie te hebben die voldoet aan deze regel en om deze regel regelmatig te evalueren en te updaten. Daarnaast is het hebben van een SOC as a Service dienst zoals die van Arctic Wolf ook zeer aan te bevelen. Zij kunnen u helpen bij het monitoren van uw back-upprocessen en het snel detecteren en reageren op eventuele bedreigingen.

Conclusie

Het is essentieel dat u als eigenaar van een bedrijf de veiligheid van uw bedrijfsgegevens serieus neemt en een goede back-upstrategie implementeert. Ransomware is een grote bedreiging voor bedrijfsgegevens en kan verwoestende gevolgen hebben voor uw bedrijfsactiviteiten als u geen back-up heeft. Door regelmatig back-ups te maken van uw gegevens en deze op te slaan op een veilige externe locatie, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijfsgegevens veilig zijn en dat u snel kunt herstellen in geval van een inbreuk of systeemfout.

Als u hulp nodig heeft bij het ontwikkelen van een sterke back-upstrategie die voldoet aan de 3-2-1-1-0 regel en het implementeren van de juiste beveiligingsmaatregelen, neem dan contact op met NextStep24. Onze specialisten hebben een goede visie op security issues en backup en kunnen u helpen bij het beschermen van uw bedrijfsgegevens tegen ransomware en andere bedreigingen.

© NextStep24 B.V.

> Kom in contact!

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op! 

> Contact

NextStep24
Overschieseweg 306
3112 NC Schiedam

Tel: +31 (0)10 3007890
E-mail: info@nextstep24.nl

Webdesign: Online Beeldvorming