> de beste bescherming voor uw meest waardevolle bezit
disaster recovery

> Maak uw back-ups immutable in de strijd tegen ransomware

In 2025 zal minstens 75% van de IT-organisaties geconfronteerd worden met één of meerdere ransomware aanvallen. Niet verwonderlijk, wanneer organisaties steeds meer data produceren en er logischerwijs ook afhankelijker van zijn voor een gunstig verloop van hun business. Cybercriminelen zijn gebrand op dit nieuwe goud en stellen alles in het werk om het te ontginnen. Ransomware aanvallen – waarbij uw cruciale data wordt versleuteld en enkel aan u teruggegeven wordt nadat u een aanzienlijke som losgeld betaalt - zijn hierbij het aanvalswapen van voorkeur. Maar hoe houdt u dergelijke aanvallen tegen, en vooral, wat kunt u doen als u geveld bent door zo’n aanval? NextStep24 geeft u in deze blog enkele aanbevelingen om uw meest waardevolle bezit ransomware vrij te houden.  

disaster recovery nextstep24

> Het cruciaal belang van back-ups

Back-ups vormen het belangrijkste verdedigingsmechanisme tegen ransomware. Ze houden uw bedrijf operationeel door een laatste onaangetaste versie van uw gegevens terug te plaatsen wanneer nodig. Cybercriminelen weten dit ook, dus zijn uw back-ups een gewilde prooi geworden. Bescherming van zowel uw back-up beheerconsole als uw back-up kopieën zorgt ervoor dat er altijd bruikbare back-ups beschikbaar zijn en zet cybercriminelen schaakmat. Maar wat als het ook hier misgaat? 

Back-upbeheerconsole
Wanneer hackers de beheerconsole van uw back-uptoepassing binnendringen, beschikken ze direct over een plattegrond van waar uw gevoelige applicatiegegevens opgeslagen zijn. Dit biedt hen de mogelijkheid om uw back-upsysteem te vernietigen, door uw beleidslijnen en back-upschema's te wijzigen, gegevens te verwijderen en andere kritieke onderdelen van uw werkende back-upsysteem te manipuleren.

Back-upopslag
Veel organisaties plaatsen back-ups op afzonderlijke opslagplatforms met eigen beheerconsoles. Als de beheerconsole wordt gekraakt, kunnen de gegevens die op het apparaat zijn opgeslagen worden gewist. Daarnaast kan uw back-up ook via uw netwerk worden blootgesteld door onjuiste lees- en schrijfmachtigingen. Hierdoor kan ransomware ook hier zijn gang gaan met het versleutelen van uw gegevens.

Professionele ict

> Ga voor een immutable back-upsysteem 

Moderne back-upsystemen pakken deze tekortkomingen op verschillende manieren aan. Een daarvan is via het instellen van een zogenaamd onveranderlijk of immutable back-upsysteem. 

Standaard bestandssystemen, zoals Microsoft Windows, zijn prima voor algemene opslag. Maar ze hebben één opvallende zwakte - gegevens die erop zijn opgeslagen kunnen worden verwijderd of overschreven door elk account met voldoende toegangsrechten. Deze zwakte is onaanvaardbaar voor back-ups. Bij een immutable back-up kunnen gegevens, als ze eenmaal weggeschreven zijn, alleen onder speciale omstandigheden worden verwijderd. Bovendien wordt een immutable back-up vaak bewaard voor een bepaalde periode, waarin de back-upset niet kan worden verwijderd, gewijzigd of overschreven. Zelfs niet door de persoon met het hoogste toegangsrecht. 

recovery, nextstep24, data

> Restore-as-A-Service

Met Veeam Backup & Replication v12 kunt u uw back-ups bovendien zowel lokaal als offsite - in een immutable object storage - onderbrengen, zodat u een extra bescherming hebt tegen onvoorziene kwaadaardige activiteiten. NextStep24 en Veeam bieden u alle functionele voordelen met betrekking tot het offsite zetten van uw back-up, maar voegen er een uniek aspect aan toe. NextStep 24 biedt u namelijk een managed clouddienst met verwijderbeveiliging, offsite bewaard op uw eigen dedicated managed back-up server. Zo is uw data binnen een vast SLA beschikbaar op elke locatie in Nederland. Uw eigen back-up server biedt immers snelle toegang tot uw data, om ze zo direct te kunnen herstellen. Als het toch misgaat, komen we dus langs met uw eigen dedicated server en zorgen we ervoor dat u weer direct aan de slag kunt. Zo bent u ongeacht de omvang van uw back-up weer snel operationeel. 

> Zelf de kracht van een
immutable back-up ervaren?

Geef cybercriminelen geen kans en ga voor een maximale bescherming van uw meest waardevolle bezit. Download de whitepaper en ontdek wat Restore as a Service voor uw organisatie kan betekenen. 

> Kom in contact!

Laat je e-mailadres achter en wij nemen contact met je op! 

> Contact

NextStep24
Overschieseweg 306
3112 NC Schiedam

Tel: +31 (0)10 3007890
E-mail: info@nextstep24.nl